Hoe kan de Sociale Dienst Drechtsteden het beste omgaan met de sociale vraagstukken van de toekomst? Dit is de belangrijkste vraag die centraal stond tijdens de MeetUps in de Drechtsteden. De Sociale Dienst Drechtsteden heeft het initiatief genomen om op
een interactieve manier het perspectief van bewoners omtrent diverse sociale thema’s op te halen. Op 5 maart is de MeetUp georganiseerd in Cultureel centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht. Tijdens deze MeetUp hebben de aanwezige inwoners in tafelgesprekken met elkaar gesproken over de thema’s die zij belangrijk vinden.

De inwoners hebben onder anderen gesproken over het delen van informatie over hulpvoorzieningen, lokale signalering en maatschappelijke bijdragen. De MeetUp in Hendrik-Ido-Ambacht was de eerste bijeenkomst in de reeks van zeven. Gedurende deze eerste avond is er bewust gekozen om in kleine groepen te werken, waardoor er een intieme en gemoedelijke sfeer ontstond waarin iedereen vrij durfde te spreken. Er zijn verrassende antwoorden gegeven die ieder aan het denken heeft gezet voor de volgende MeetUps. Hieronder volgt een verslag van de belangrijke punten die door de deelnemers zijn besproken tijdens deze bijeenkomst, gesorteerd per thema.

Bekijk hieronder ook een aantal foto’s en een aftermovie van de MeetUp in Hendrik-Ido-Ambacht.