Hoe kan de Sociale Dienst Drechtsteden het beste omgaan met de sociale vraagstukken van de toekomst? Dit is de belangrijkste vraag die centraal stond tijdens de MeetUps in de Drechtsteden. De Sociale Dienst Drechtsteden heeft het initiatief genomen om op een interactieve manier het perspectief van bewoners omtrent diverse sociale thema’s op te halen. Op 7 maart is de MeetUp georganiseerd in Spektakel in Zwijndrecht. Tijdens de MeetUp in Zwijndrecht hebben de aanwezige inwoners in tafelgesprekken met elkaar gesproken over de thema’s die zij belangrijk vinden. Door de kleine groep heerste er een intieme en open sfeer waarin de deelnemers hun ervaringen en mening goed hebben kunnen delen.

De deelnemers hebben onder andere gesproken over werkloosheid en scholing, iets terug doen voor een uitkering en ondersteuning van mantelzorgers. De MeetUp in Zwijndrecht was de tweede bijeenkomst in de reeks van zeven. De inspirerende
discussies en ervaringen kan de Sociale Dienst Drechtsteden gebruiken in het vormen van de regionale sociale visie. Hieronder volgt een verslag van de belangrijke punten die door de deelnemers zijn besproken tijdens deze bijeenkomst, gesorteerd per thema.

Bekijk hieronder ook een aantal foto’s en een aftermovie van de MeetUp in Zwijndrecht.

Verslag MeetUp ZwijndrechtAftermovie MeetUp Zwijndrecht